esport i lleure

La proposta formativa del curs de monitor/a de lleure infantil i juvenil adaptat, ofereix als alumnes oportunitats de creixement personal i professional, alhora que els dota d’eines i estratègies per tal de millorar la seva ocupabilitat dins l’àmbit professional de l’esport i el lleure educatiu.

 

El curs ofereix als joves amb diversitat funcional una formació que els permeti accedir a una feina remunerada.

En el curs 2015-2016 la Fundació CET 10, que fa 20 anys que educa en els valors de l’esport i el lleure i treballa per a la inclusió, va engegar la primera promoció del curs de monitor/a d’activitats de lleure infantil i juvenil adaptat. Aquesta formació s’emmarca dins del Projecte d’Inclusió i està especialment pensada i dissenyada per ser impartida entre joves alumnes amb diversitat funcional i així donar-los oportunitats de creixement personal i professional, alhora que els dota d’eines i estratègies per tal de millorar la seva ocupabilitat dins l’àmbit professional de l’esport i el lleure educatiu.

La necessitat de treballar en xarxa

El Projecte d’Inclusió de la Fundació CET10 aposta per potenciar un treball en xarxa amb entitats i empreses del sector, que treballin en favor de la inclusió dels joves amb diversitat funcional, en aquest sentit animem a més entitats, empreses, associacions a incloure en els seus equips de treballs a joves amb aquest perfil.

“El Projecte d’Inclusió cerca el creixement personal i emocional dels alumnes, així com afavorir que adquireixin unes competències associades a la tasca del monitoratge de suport en activitats de lleure i esport escolar. I és essencial el treball en xarxa per tal de fer possible la finalitat del projecte d’inclusió de la Fundació CET10″, assegura Dolors Garriga, directora de Formació de la Fundació CET10.

Dolors afegeix: “També cal valorar com a fet important el paper de la família dels alumnes com a acompanyants actius de tot el procés maduratiu dels futurs monitors/es de suport i la seva transició al món laboral”.

Només 2 de cada 10 persones amb discapacitat intel·lectual treballa

El col·lectiu que conformen les persones amb discapacitat ha estat un dels més castigats per la crisi. Segons les dades de Dincat de l’abril del 2016, a l’Estat espanyol només 2 de cada 10 persones amb discapacitat intel·lectual treballa (un 17% del total d’aquesta població). D’aquest total només treballen en empresa ordinària 12.400 persones. Queda molt camí a fer per assolir els objectius d’integració marcats per la Llei general de discapacitat, que estableix, entre altres, una reserva obligatòria del 2% de llocs de feina per a persones amb discapacitats en empreses de 50 treballadors o més.

Enhorabona, nois!

Volem felicitar el Jordi Garcia i el Gonzalo Diaz, alumnes d’aquesta primera promoció, per la seva recent incorporació laboral a l’equip de professionals de l’àrea d’esport i lleure de la Fundació CET10. El Jordi i el Gonzalo, dos joves amb diversitat funcional, han signat el seu primer contracte de feina remunerada.. Es mostren d’allò més il·lusionats com també les seves famílies.

“La finalitat del Projecte d’Inclusió de la Fundació CET10 és poder oferir alternatives laborals a persones amb discapacitat i conscienciar a les empreses del sector de la necessitat d’incorporar aquest perfil de treballador als seus equips de treball”, diu Xavier Prat director de la Fundació CET10.

Les seves tasques seran de monitor de suport en activitats extraescolars d’esport en edat escolar i lleure a l’Escola La Palmera i a l’Escola Provençals, ambdues del Districte de Sant Martí a Barcelona.

Jordi i Gonzalo, benvinguts!

El Jordi i el Gonzalo, alumnes del projecte d'inclusió

Ens fem escoltar!

Aquí teniu el reportatge que ens ha fet ARA Criatures. Moltes gràcies per fer difusió!

ARA CRIATURES