Treballem a favor de la infància

Treballem a favor
de la infància

Cap Infant Sense Esport

Cap Infant Sense Esport és un projecte d’acció social de la Fundació CET10 que té com a objectiu prioritari treballar a favor de la infància, fent arribar els beneficis de la pràctica esportiva i del lleure educatiu a tota la mainada.

El projecte promou l’esport entre tots els nens, nenes i joves que no hi tenen accés per motius de salut i/o discriminació.

Des de Cap Infant Sense Esport treballem els 3 eixos d’actuació següents.

Activitat física i esport per a nens i nenes amb malalties infantils

Des de la Fundació CET10, dintre de Cap Infant Sense Esport, impulsem programes i accions esportives destinades a nens, nenes i joves amb problemes de salut.

Integració social mitjançant l’esport i el lleure educatiu

Moltes famílies amb pocs recursos econòmics o amb risc d’exclusió social no disposen d’un espai proper on els seus infants i joves puguin gaudir dels beneficis d’un temps de lleure i/o esportiu. El nostre projecte vol pal·liar aquesta realitat oferint-los a tots un espai de la mateixa escola o centre esportiu en el qual se’ls pugui acollir i oferir una alternativa lúdica i educativa.

Formació i promoció de l’esport per a tothom

Obrim projectes de cooperació internacional a través dels quals es pretén fer arribar els valors de l’esport per a tothom i del nostre model esportiu a altres comunitats.

Projectes actuals

Actualment estem treballant diferents projectes socials dirigits a infants i famílies.

Torneig Solidari de Futbol Sala

Un cop començat l’any, al Pavelló del CEM Bac de Roda organitzem el Torneig de Futbol Sala Solidari Cap Infant Sense Esport. Amb aquest esdeveniment, contribuïm a què els infants més desafavorits puguin gaudir d’una joguina com a regal de Nadal. Tant les joguines com les pilotes de futsal que regalen els més de 20 equips que hi participen es donen als infants de l’ONG del Centre Sant Martí.

La finalitat del torneig no és competitiva sinó que es vol convertir en una eina d’ensenyament i aprenentatge pels nostres infants. L’objectiu és de caràcter educatiu, formatiu i de creixement personal. És un torneig per a vehicular uns valors d’unió per una causa i així afavorir el creixement integral dels infants.

VI Torneig Solidari de Futbol Sala al Pavelló del CEM Bac de Roda.

Torneig Solidari de Futbol Sala Cap infant sense esport

Cap nen s'ofega

Abans que comenci l’estiu, organitzem la jornada Cap nen s’ofega, un esdeveniment de conscienciació i prevenció d’accidents a l’aigua enfocat a les famílies que consisteix en classes teòriques i pràctiques, jocs i tallers pedagògics a la piscina i que es realitzen a càrrec d’experts en seguretat aquàtica. Tant infants com pares i mares gaudeixen d’unes hores de diversió i a la vegada d’aprenentatge.

Projecte Tardes Educatives

A les escoles del Besòs, la població infantil procedent de diferents cultures i religions pateix sovint problemes d’integració. La Fundació CET10 ha implementat en dues d’aquestes escoles, des de l’inici del curs 2013-14, un projecte social que ha aconseguit millorar la convivència entre els infants, vetllar per la seva qualitat de vida i despertar el seu amor per aprendre. Es realitzen un seguit d’activitats esportives i de suport a l’escola, com psicomotricitat, jocs cooperatius, balls i danses. L’esport és una eina clau per afavorir la integració social dels infants, ja que permet tractar la diversitat cultural com un fet enriquidor. L’activitat es practica a les tardes, un cop els nens i nenes han acabat l’horari lectiu del centre, per donar continuïtat a les activitats educatives fora de l’horari escolar.

Consell assessor

El Consell Assessor de la Fundació CET10 està format per un seguit d’experts del sector esportiu i del lleure que recolzen i aporten la seva experiència al projecte.

  • Tate Bonany: presidenta de l’Associació Jocviu i especialista en esport adaptat.
  • Roberto Dueñas: ex-jugador professional de bàsquet i actual responsable del bàsquet base del FC Barcelona.
  • Xesco Espar: ex-entrenador professional d’handbol, professor de l’INEFC i coach.
  • Carles González: professor titular. Professor del Departament d’Educació Física de l‘INEFC.
  • Virgili Lerma: consultor econòmic. Directiu d’entitat financera.
  • Teresa Lleixà: llicenciada en Educació Física i Pedagogia. Dra. En Ciències de l’Educació de la Universitat de Barcelona. Professora del Departament de Didàctica de la Universitat de Barcelona.
  • Xavi Pascual: entrenador del FC Barcelona Regal.
  • Miquel Torres: cap del Servei de Medicina Interna de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant. Professor agregat de medicina de la Universitat de Barcelona.