Acollida

L’acollida matinal es planteja com un espai lúdic on l’infant se senti còmode i sigui el màxim protagonista. És un servei adreçat a les famílies de l’escola que, per diversos motius, necessiten l’acollida dels seus fills i filles abans de l’entrada a les classes. A l’acollida, hi ha infants que necessiten que aquest espai sigui un espai lliure i d’altres en canvi, que els hi agrada participar en una activitat dirigida.

Objectius

  • Afavorir el protagonisme dels infants.
  • Dissenyar espais d’activitats on els infants es puguin sentir còmodes durant l’estona de l’acollida.
  • Descobrir noves destreses manuals.
  • Gaudir d’un espai relaxat on poder realitzar activitats lúdiques amb altres infants.
Acollida matinal

L’acollida contribueix a la conciliació de la vida familiar i laboral.

Espais i activitats

Per tal de poder donar resposta als diferents interessos i, tenint present les necessitats dels nens i nenes, de manera periòdica es realitza una petita assemblea amb els infants per tal de decidir el funcionament del dia a dia. Trobem diversos espais diferenciats i adaptats als nivells evolutius:

  • Espai de jocs de taula: per a educació infantil, trobem puzles de dificultat baixa, jocs de cartes amb imatges d’animals, jocs de “xinxetes” i memory, entre altres. Per a educació primària, comptem amb escacs, parxís, joc de l’oca, jocs de cartes, mister mind, puzles de dificultat mitjana i molt més.
  • Espai de creació artística: aquest espai està adreçat al desenvolupament de la creativitat i les destreses manuals. Es durà a terme una manualitat que prèviament haurà estat decidida pels infants en funció de la temàtica del mes.
  • Espai de construccions: espai on els infants trobaran diferents materials per poder realitzar construccions i crear formes abstractes amb les propostes de jocs que anirem proposant.
  • Espai de joc simbòlic: els infants trobaran joguines per poder crear o bé circuits de cotxes, pàrquings, entre altres, o bé la creació d’un restaurant o una cuineta amb aliments i estris de cuina.
  • Espai de lliure experimentació o espai calma: als infants més grans els hi agrada tenir un espai on poder jugar a les seves cartes, cromos o bé, amb el cub de Rubik. Podran jugar i experimentar lliurement amb els seus companys.
Visita el Blog de la Fundació CET10